Mijn allereerste woordje was paard, of beter gezegd “paat”. Toen al maakte dit edele dier een grote indruk op mij. Zeuren om een eigen pony resulteerde in ouders die weer gingen paardrijden en uiteindelijk werd er een familliepaard gekocht. Ja en dan…? We kwamen met ons paard op de manege, maar hadden geen idee wat ‘een eigen paard hebben’ inhield. Van schade en schande werden we wijzer en is de kudde in de loop der jaren uitgebreid naar 8 paarden. Elk paard met een eigen karakter en 1 paard in het bijzonder. Onze zelf gefokte black beauty Evilady die alles behalve makkelijk is en waarom? We begrepen elkaar niet. Scheldend, huilend en gefrustreerd heb ik jaren geploeterd. Inmiddels was ik de opleiding tot gedragstrainer bij 2Moons gaan doen, omdat ik wilde gaan begrijpen waar onze miscommunicatie dan vandaan kwam. Het was heel simpel we begrepen elkaar gewoon niet. Na die Eye-opener heb ik mijn bedrijf Paard&Inspiratie opgericht omdat ik nog meer mensen deze eye-opener wilde geven. 

Inmiddels staan al onze paarden aan huis en ben ik mij nog meer gaan verdiepen in de paarden, maar ook mensen. Zo ben ik de opleiding tot Ruitercoach gaan doen omdat ik merkte dat mijn onzekerheid mij vroeger enorm in de weg heeft gezeten. Tijdens deze opleiding heb ik naast het coachen ook enorm veel over mijzelf geleerd. Het is oké om je angsten en onzekerheden te hebben want iedereen heeft ze…. Momenteel ben ik docent binnen de opleiding en begeleid ik met heel veel plezier allerlei verschillende ruiters/eigenaren met hun “problemen”/hulpvragen.

Wie mij beter kent weet ook dat ik NOOIT stilzit dus ben ik sinds kort weer begonnen met een nieuwe opleiding namelijk die van Greetje Hakvoort. Want ik had wel enige grondwerk kennis, maar ik ben wel van mening ik kan iemand pas echt goed begeleiden als ik het zelf ook heb ervaren. Ik kreeg namelijk steeds meer klanten die vragen hadden in het grondwerk. Dus momenteel ben ik wederom student en dompel ik mij helemaal onder in de wereld van de Academische rijkunst.

Maar toch is het bij mij niet altijd paard paard paard geweest en heb ik een HBO opleiding in de Hospitality&Evenementen gedaan. Dat bloed kruipt nog steeds door mijn aderen en daarom organiseer ik ook met enige regelmaat clinics&lezingen bij mij op het terrein.

Kortom… ik ben een hele enthousiaste vrouw die nooit stilzit en zich met heel veel liefde en passie inzet voor mens&paard.