Zaterdag 27 juni was het dan eindelijk zover. Ton Duivenvoorden kwam bij mij op het terrein een Working Equitation clinic geven. Vanwege de Corona hadden we de clinic steeds naar achteren verschoven, maar nu ging het dan eindelijk gebeuren. Maar…. het weer in Nederland blijft onvoorspelbaar dus de avond ervoor barst het ineens los met zware regenval en onweer. Ik had stress!!! De rijbak heeft een eb en vloed bodem dus ik heb in de regen de sluis opengegooid in de hoop dat de bak niet onder zou lopen. In mijn bed meerdere schietgebedjes gedaan en zonnendansjes.

De ochtend van 27 juni was ik al vroeg op (had geen oog dicht gedaan) en liep ik met mijn hond buiten. Ik durfde niet naar de rijbak te kijken, maar ik moest toch want ik kon Ton nog een bericht sturen dat het helaas niet ging lukken vanwege wateroverlast. Maar… de bak had alleen een grote plas aan de voorkant en verder was ie nagenoeg droog. Ik sprong een gat in de lucht!

Snel de stallen gedaan en de laatste voorbereidingen en toen reed Ton het terrein op. Alle hulptroepen werden opgetrommeld om te helpen sjouwen toen de eerste 2 deelnemers ook het terrein op kwamen rijden. 45 minuten te vroeg, daar was ik niet op voorbereid, maar ik bood ze een kopje koffie aan en ging weer door met het parcours opbouwen. Om 10 uur gingen we van start met een knappe, tikkeltje eigenwijze, pony en een knappe PRE ruin. Ze deden het allebei fantastisch en ik heb echt genoten van deze les. Ondertussen kwamen de volgende 2 alweer aan en was het even passen en meten met de trailers. De volgende les ging van start en ook deze 2 paarden & ruiters reden alsof ze dit al jaren deden. Het laatste duo voor de lunchpauze was ook gearriveerd en het was inmiddels lekker druk op het terrein. De koffie en thee vloeiden rijkelijk en uiteraard had ik ook lekker koekjes en chocolade klaar staan voor de zoete trek. 

Het weer kon eigenlijk niet beter, niet zo benauwd en toch een zonnetje. De plas in de rijbak verdween ook steeds meer dus ik vond het toen al een geslaagde dag! Na de 3e combinatie was het tijd om even te eten. Er was voor ieder wat wils en meer dan genoeg. Mijn vader wilde ook heel graag meedoen aan de clinic maar had al een lange tijd niet meer gereden, als dat maar goed gaat… Hij mocht op het paard van mijn moeder omdat die altijd zo lekker cool is. Nou… Whiskey dacht daar vandaag anders over. Als een wilde hengst liep hij door de bak, luid snuivend en zijn staart op z’n rug. Was dit wel echt zo’n goed idee.. Gelukkig zit mijn vader nergens mee en stapte hij gewoon op. Whis kalmeerde iets, maar bleef lekker “aan” staan. 

De combinaties hadden het allemaal erg naar hun zin en waren enthousiast. Zelf werd ik steeds stiller want door een afzegging was er in de laatste les een plek over. Het geweldige idee was dan ook dat ik dan wel kon rijden. Dus daar ging ik mijn 5 jarige ruin halen uit het land. Hij leek in eerste instantie niet zo onder de indruk dus ik stapte vol goede moed op. Ook in stap leek er nog weinig aan de hand, totdat ik ging draven. Hij blies zich op en weg was ie. Ondertussen begon het ook een beetje te spetteren en Kadanz was er klaar mee. Gelukkig was daar Ton die mij als een commandant toeriep wat ik moest doen. Hij ontspande weer iets totdat er een paard tijdens het laden losbrak. Als een rodeopaard ging ie de baan door en wonder boven wonder ben ik blijven zitten. Daarna was ie het helemaal kwijt, bokken springen rennen hij kon maar niet ontspannen. Mijn doel werd dan ook rustig tussen de hindernissen door rijden en dan was het klaar. Na een tijdje werd meneer eindelijk een beetje moe en konden we enigszins ontspannen de hele bak door. Het was genoeg voor vandaag en we kregen als huiswerk mee om dit vaker te doen. 😉

Snel afzadelen, paard weer op het land en de laatste deelnemers helpen met laden. De zon begon weer te schijnen dus konden we nog even napraten met Ton. Daarna was het weer tijd om de spullen uit de bak te halen en verder op te ruimen. 

Ik kijk terug op een hele leuke dag vol met enthousiaste deelnemers en brave (nouja 11 dan) paarden. 19 September komt Ton weer en ik kijk er nu al naar uit!!!